*Nettavisen* Økonomi.

Shell vil selge bensinstasjonene i Norge

Foto: Faksimile (Google Maps)

Gjør som Statoil og kvitter seg med bensinstasjonene.

13.01.14 13:59

Den nederlandske oljegiganten Shell har bestemt seg for å gjøre som Statoil, og vil selge seg ut av sisteleddsmarkedet. Statoils bensinstasjoner er i dag skilt ut i et eget selskap.

- Vi har i dag informert våre ansatte og forbindelser om at Shell vurderer å selge deler av den norske nedstrømsvirksomheten. Delene som vurderes solgt er Retail (bensinstasjonsnettet), Aviation (flydrivstoff), Commercial Fuels (inkludert lokale Marine fuels), Bitumen (asfalt) og forsyningsterminalen/depot (avdelingen Supply & Distribusjon). Datterselskapene Gasnor og Shell Marine produkter er ikke inkludert, skriver Lillian Aasheim, kommunikasjonssjef i Shell.

I praksis betyr det at de selger unna all virksomhet som ikke handler om produksjon (oppstrøm).

- Shell ønsker primært å selge til en eier som vil beholde Shells merkevare i Norge, men vil se på alle muligheter, sier Aasheim.

Overfor Nettavisen understreker hun at de i Sverige allerede har gjort denne prosessen, der Shells stasjoner driftes videre under deres merkenavn, men med en annen eier.

- Beslutningen om å vurdere et salg er i tråd med Shells nedstrømsstrategi om å konsentrere virksomheten der vi kan være mest konkurransedyktig. Dette har vi sett flere nylige eksempel på med salg av raffinerier i Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Tsjekkia, samt salg av nedstrømsvirksomhet i Spania, Hellas, Finland og Sverige.

- Et mulig salg berører om lag 200 ansatte, og vår prioritet fremover vil være å sørge for at disse blir godt informert om den videre prosessen. Vi har en god dialog med representanter for de ansatte, og vil fortsette med det i tiden fremover, sier Aasheim.

Shell har i dag et mylder av bensinstasjoner i hele landet, inkludert 88 stasjoner som drives av Reitan gjennom Shell/7-eleven, 180 som drives av selskapet selv og 120 stasjoner som har egen eier.

Ifølge Aasheim er en nå på et så tidlig stadie at en ikke kan besvare spørsmål rundt den videre prosessen.

- Vi håper på en avtale innen utgangen av året. Det vi har sagt er at vi vurderer et salg, og det betyr også at det ikke står noen kjøper på plass.

Verdien på et eventuelt salg er ikke kjent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.