NA24.no

Shopper børsene opp

Sist oppdatert:
Aksjene stiger etter Thanksgiving-helgen.

Shopping-glade amerikanere setter preg på Wall Street.

Dow Jones sendes opp 0,27 prosent til 13.015,35 poeng, mens S&P 500-indeksen stiger 0,20 prosent til 1.443,56 poeng. Teknologitunge Nasdaq klatrer 0,49 prosent til 2.609,44 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

De foreløpige tallene fra lanseringen av årets juleshopping viser at omsetningen steg med 7,2 prosent til 16,4 milliarder dollar sammenlignet med den samme perioden i fjor. Det viser tall fra ShopperTrak, skriver AP. Fredag var det amerikanerne kaller Black Friday og sammen med den påfølgende helgen etter Thanksgiving markerer disse dagene starten på julehandelen i USA. Butikkene lokker med store tilbud for å få kundene til sine butikker.

Finansaksjene er under press etter ny uro blant bankene. Ifølge CNBC skal øksen frem hos finanshuset Citigroup. Kjempen på Wall Street skal blant annet kvitte seg med ansatte.

Det er ikke klart hvor mange av de 320.000 ansatte i selskapet som kommer til å bli rammet av nedbemanning, flere venter at det blir utskiftninger og nedbemanning på toppen. Allerede har konsernsjef Charles Prince fått sparken etter tumultene i kredittmarkedet. I april i år ble 17.000 ansatte sagt opp.

Philips kjøper det amerikanske selskapet Genlyte for 2,7 milliarder dollar. I budet på 95,50 dollar aksjer er det bakt inn en premie på 52 prosent.

Gruveselskapet Rio Tinto prøver å gjøre seg mindre attraktive i forbindelse med gigantens BHP Billitons oppkjøpsforsøk. Blant annet foreslår de å øke utbytte med 30 prosent og ønsker å tredoble jernmalmproduksjonen.

Kaldere vær i USA og Europa sender oljeprisen nær 100 dollar fatet. Det er januarkontraktene til den amerikanske referanseoljen WTI som stiger mot de nye høydene og var nær ved å slette rekorden fra forrige uke. På det høyeste var WTI-kontraktene mandag morgen på 99,12 dollar fatet.

Kulden fører til forventninger om økt etterspørsel. I inngangen til fyringssesongen vil markedet følge nøye med på værprognoser og tilbudssiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere