NA24.no

Shopper mer på nett

Foto: Faksimile (Amazon.com)
Amerikanerne har ikke klippet kredittkortene likevel.

Amerikanernes legendariske handlelyst hemmes av høy arbeidsløshet og utslitte kredittkort: Men netthandelen øker likevel. Det viser tall fra analysefirmaet comScore, som har målt handelen sist mandag, den såkalte Cyber Monday.

Dette er tradisjonelt en viktig dag for nettbutikker, som bruker en rekke spesialtilbud for å sparke i gang julehandelen for alvor.

Ifølge comScore økte handelen på denne dagen med 5 prosent sammenlignet med i fjor. Pengebruken pr. person falt marginalt, men flere handlet.

I vanlige butikker er den såkalte Black Friday, dagen etter Thanksgiving-torsdagen i forrige uke, den store testen på julehandelen. Ifølge et annet analysefirma, ShopperTrak, økte den tradisjonelle handelen denne dagen med mer beskjedne 1,6 prosent.

Den dominerende nettbutikken Amazon.com har opplevd solid kursoppgang i det siste. Siden samme tid i fjor er aksjen mer enn tredoblet i verdi. Så langt fredag har Amazon steget drøyt 2 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere