NA24.no

Shoppet Asia opp

Nikkei i Japan steg til det høyeste nivået på syv måneder.

Oppløftende detaljhandelsdata fra USA løftet de asiatiske børsene torsdag morgen. Det var de typiske eksportsensitive aksjene som ledet an i oppgangen. Styrket dollar gjør og høy fart i USA gjør sitt til at

NA24 - din næringslivsavis

- Sterkere enn ventet salgstall signaliserer solid etterspørsel er en velkommen overraskelse for investorene, sier forvalter Dennes Chang i Jih Sun Securities til Bloomberg News, og fortsetter med at de asiatiske eksportørene kan regne med vedvarende forbruk i USA.

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International steg 0,9 prosent til 137,83 poeng. Indeksen som dekker 1.000 aksjer i 14 markeder har steget 1,1 prosent de siste tre dagene.

Det var høy fart i Sør-Korea torsdag. Kospi-indeksen la på seg 2,5 prosent og kunne dermed notere seg for den største økningen siden 20. juli.

I Japan var Nikkei-indeksen opp 0,82 prosent til 16.829,20 poeng torsdag morgen og er på det høyeste nivået siden 11. mai. Det var nye spekulasjoner om at den japanske sentralbanken vil holde renten uendret ved neste rentemøte.

Flere oppkjøp kom dessuten i fokus. Flyselskapet Qantas Airways meldte at de kan bli kjøpt opp av Macquarie Bank og Texas Pacific Group. I tillegg har forsikringsselskapet QBE Insurance Group blitt enige om å kjøpe Praetorian Financial Group.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere