NA24.no

Shoppingfest ga børsoppgang

Sist oppdatert:
Sterke tall fra detaljhandelen i USA bidrog til en hyggelig dag på Wall Street torsdag.

Månedlige salgstall fra de store butikkjedene i USA viste en solid april, og det virket betryggende på et marked som har lurt på om de stigende bensinprisene ville svekke amerikanernes shoppingvilje.

Dow Jones-indeksen endte i dag på det høyeste nivået siden januar 2000, og mindre enn 3 prosent under tidenes høyeste sluttnotering.

På makrofronten kom det i dag en rapport som viste en produktivitetsvekst på 3,2 prosent i årlig takt i første kvartal. Det var høyere enn ventet, noe som er positivt fordi det tilsier at man kan klare en høyere vekst uten å få inflasjonspress. Men på den annen side viste også rapporten av lønnskostnadene pr. produsert enhet også hadde økt mer enn ventet, noe som trekker i motsatt retning.

Oljeprisen har falt markant etter at det onsdag kom tall som viste en overraskende oppgang i amerikanske lagre av råolje og bensin. Et fat nordsjøolje for levering i juni koster nå 70,92 dollar, ned rundt 5 prosent fra rekordnivåer da lagertallene kom. Delindeksene for olje og oljeservice falt rundt en halv prosent i dag.

Dollaren har fortsatt nedturen, med et fall mot både euro og kroner i dag. En dollar koster nå 6,11 kroner, den laveste prisen siden mars i fjor.

Spillselskapet Electronics Arts falt 12 prosent etter å ha kommet med dårlige resultatutsikter.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,34% til 11.438,86

Nasdaq +0,87% til 2.323,90

S&P 500 +0,34% til 1.312,25

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere