NA24.no

(scanpix)

Shoppingslysten tilbake

Nordmenn strømmer igjen til kjøpesentrene, viser ny salgstall.

Ferske salgstall fra Steen & Strøms kjøpesentre viser at nordmenn igjen strømmer til kjøpesentrene, heter det i en pressemelding fra kjøpesenter. Etter en svak april måned viser tallene fra mai en omsetningsvekst på 3,6 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Så langt i år er omsetningsveksten på 2,5 prosent

- Salgstallene i mai viser en gledelig utvikling. Etter den siste turbulensen på de europeiske finansmarkedene etter Hellaskrisen, og etter svake tall i april, var vi spent på utviklingen i mai. Fasiten viser at nordmenn har fått shoppinglysten tilbake igjen, til tross for uroen, skriver Sigbjørn Hoem, direktør kjøpesenter Norge i Steen & Strøm, i en melding

Omsetningstallene er basert på Steen & Strøms 26 kjøpesentre i Norge. Tallene er justert for antall handelsdager.

Av enkeltbransjer er det mat og drikke og spesialbutikker som viser sterkest vekst med henholdsvis 4,7 prosent og 5,1 prosent. Klær og Sko har en vekst på bare 1 prosent i mai.

-Normalt har kategorien klær og sko en sterk måned i mai da mange fornyer garderoben når været blir varmere. Denne trenden har ikke slått til i år. Dette skyldes sannsynligvis at våren kom senere i store deler av landet. Det gledelige er at Mat og Drikke viser en positiv utvikling i mai, skriver Hoem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere