Gå til sidens hovedinnhold

Sidelengs i Asia

Børsuken endte i pluss.

Ikke alle investorene på de asiatiske børsene har helt fått troen på veksten i økonomien i kjølvannet av finanskrisen. Denne skepsisen bidrar fredag til å sende aksjemarkedet i Asia marginalt ned.

Den sammenveide regionindeksen for Asia – og Stillehavet faller 0,1 prosent til 177,69 poeng, og ligger dermed an til en oppgang for uken på 1,1 prosent.

Oljefall
Tidlig i handelen bidro fallende råvarepriser til å forsure stemningen.

Prisen på råolje faller 0,2 prosent etter at de høyere enn ventet amerikanske oljelagertallene i går bidro til å svekke oljeprisen med om lag 3 prosent.

Den ukentlige oljelagerrapporten viste at bensinlagrene fylles opp i USA. Råoljelagrene vokste med 1,8 millioner fat i forrige uke, og dermed er lagrene blitt redusert til 337,7 millioner fat. Det er godt over den øvre grensen for hva som er normalt for denne tiden. Samtidig vokste bensinlagrene med 2,5 millioner fat, mens destillatlagrene gikk opp med 0,3 millioner fat.

Estimater innhentet av Platts viser at analytikerne ventet at råoljelagrene ville vokse med 1 million fat og at bensinlagrene ville vise en oppgang på 0,7 millioner fat. Destillatlagrene var derimot ventet å falle 0,9 millioner fat. Det skriver Marketwatch.

Nervøsitet
- Lavere råvarepriser illustrerer nervøsiteten om den globale økonomien og styrken i en eventuell bedring av den, sier Kiyoshi Ishigane ved Mitsubishi UFJ Asset Management til nyhetsbyrået Bloomberg.

Lavere oljepriser bidrar til å sende ned tunge oljeaksjer som PetroChina og BHP Billiton i Australia.

Nøkkeltall fredag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)
Japans Topix: - 0,10 %
Japans Nikkei 225: - 0,35%
Hongkongs Hang Seng: + 0,61 %
Kinas CSI 300: + 0,54 %
Kinas Shangai Composite: + 0,46%
Taiwans Taiex: - 0,07 %
Sør-Koreas Kospi: + 0,79 %
Singapores Strait Times Index: - 0,20 %

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?