NA24.no

Foto: JUSTIN LANE (Scanpix)

Sidelengs i New York

Sist oppdatert:
Økende ledighet i verdens største økonomi legger en demper på oppturen.

Få minutter etter at handelen på Wall Street har startet er det en moderat oppgang i det amerikanske aksjemarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones-indeksen stiger 0,33 prosent til 9.374,99 poeng, mens S&P 500-indeksen stiger 0,37 prosent til 1.006,95 poeng. Nasdaq Composite klatrer 0,38 prosent til 1.990,79 poeng.

I forkant av rapporten så var stemningen mer optimistisk og det lå an til en god start på børsene i New York.

Tallene fra myndighetene viser at arbeidsledigheten økte til 9,7 prosent i august. Det er en oppgang fra 9,4 prosent i juli, og over forventningene blant allerede pessimistiske økonomer. Konsensus i markedet tilsa en oppgang til 9,5 eller 9,6 prosent. Ledigheten i USA ligger nå på det høyeste siden sommeren 1983.

Les mer. Høyeste ledighet på 26 år

Rapporten viser også at fallet i sysselsettingen fortsetter å dale. I august forsvant 216.000 navn fra lønningslistene, og det er en mer positiv utvikling enn hva som har vært sett de foregående månedene. Siden resesjonen startet i desember 2007 har 7,4 millioner amerikanere mistet jobben.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Viktig møte
USAs finansminister Timothy Geithner og sjefen for Den europeiske sentralbanken er i disse dager samlet I London I forbindelse med G20-møtet. I forkant har de mektige finansministrene signalisert klart at det er for tidlig å erklære seier over den dypeste resesjonen siden tiden etter 2. Verdenskrig.

Sjefen for den amerikanske sentralbankens Dallas-kontor, Richard Fisher, sa torsdag at USAs økonomi antagelig må gjennom en forlenget periode med svak vekst mens det fortsatt oppstår økonomisk motvind som det vil ta år å få bukt med. På den annen side, sa økonomioprofessoren Joseph Stiglitz at økonomien står ovenfor en betydelig mulighet for å falle tilbake igjen.

Les mer: «Nobelprisvinner frykter for verdens største»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere