NA24.no

Siem Offshore valgte Norge

Foto: Fjeldstad, Knut (Scanpix)
Kristian Siem og resten av styret i supplyrederiet forlater Cayman.

Det var tidligere i høst at supplyrederiet Siem Offshore, hvor investoren Kristian Siem er hovedaksjonær og styreleder, meldte at de ville vurdere å flytte skattemessig fra skatteparadiset Cayman Islands til Norge.

Nå har styret i rederiet tatt sin beslutning, og flytter virksomheten til gamlelandet. Siem Offshore har hele sin operative drift i Norge fra før gjennom et datterselskapet med base i Kristiansand.

Flyttingen vil finne sted med virkning fra 1. januar. Selskapet vil kunne skattemessig flytte til Norge, mens de vil opprettholde sin selskapsstatus på Cayman.

Foruten at det betyr at hovedkontoret nå vil ligge i Norge, såp vil det for norske aksjonærer bety at aksjen skattemessige sett vil bli behandlet på linje med andre norske allmenne aksjeselskaper.

Regjeringen til Jens Stoltenberg har det siste året brukt mye ressurser på å fri til norske redere i forhold til å flytte virksomheten hjem. Også skipsreder John Fredriksen er ventet å flytte deler av flåten hjem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere