*Nettavisen* Økonomi.

Siem vokser videre

Kværner

Siem Offshore tredoblet inntektene i første kvartal.

Siem Offshore melder om driftsinntekter på 28,1 millioner dollar i første kvartal i år, opp fra 10,7 millioner i samme periode i fjor. Bakgrunnen er den stadig økningen av rederiets flåte i forbindelse med det pågående nybyggingsprogrammet.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsresultat før valutaposter viste et overskudd på 8 millioner dollar, opp fra 5,7 millioner dollar i første kvartal i fjor. Første kvartal 2006 inkluderer en salgsgevinst på 3,9 millioner dollar.

Bunnlinjen økte fra 8,2 millioner dollar i det tre første månedene i fjor til 14,3 millioner i år. Mye av oppturen skyldes positive realisert og urealiserte valutaposter på 9,3 millioner i årets første kvartal, mot plusseffekter på 2,7 millioner i samme periode i 2006.

Siem beskriver markedsforholdene som fortsatt positive og forventer at markedet for rederiets supplyfartøyer vil holde seg stramt gjennom andre kvartal. Innen konstruksjonsmarkedet ser Siem Offshore at befrakterne fortsetter å sikre seg fartøyer ett til to år frem i tid.

Rederiets flåte teller 34 enheter, hvorav 13 er under bygging. Brorparten utgjøres av 8 forsyningsskip og 10 mannskapsfartøyer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.