NA24.no

Siemens bygger «batterifabrikk» i Trondheim


SATSER I NORGE: Administrerende direktør i Siemens Norge, Anne Marit Panengstuen, sier at Siemens-konsernet har stor tro på forskermiljøet i Trondheim.
SATSER I NORGE: Administrerende direktør i Siemens Norge, Anne Marit Panengstuen, sier at Siemens-konsernet har stor tro på forskermiljøet i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Trondheim blir Siemens-konsernets base for utvikling av batterisystemer for båter.

100 millioner kroner skal Siemens bruke på det nye senteret for utvikling av batterier til bruk i båter.

– Vi tror vi vil skape flere titall nye arbeidsplasser, samt sikre de rundt 600 arbeidsplassene vi har i Trondheim. Dette er veldig spennende og et stort løft for oss, sier administrerende direktør Anne Marit Panengstuen i Siemens Norge til Dagens Næringsliv.

Les også: Ulstein verft skal bygge verdens største hybridskip

Panengstuen sier at det er erfaring fra olje- og gassektoren, samt kompetanse fra offshoreskip og elektriske ferger, som gjør at Siemens-konsernet globalt vil sette forskerne i Trondheim i førersetet når nye batterier skal utvikles.

– I Trondheim har vi bygd opp et kompetansesenter for elektriske og hybride løsninger som har imponert den globale konsernledelsen så mye at vi har fått ansvaret for å lede utviklingen av våre nye batterisystemer, sier Panengstuen til DN.

– Frem til 2024 forventer vi minst en dobling av markedet for maritim batteridrift. Per dato er det 30 skip i verden som er levert med teknologi fra Siemens i Trondheim. Det er båter som enten er helelektrifisert eller har en hybridløsning, sier salgsdirektør Odd Moen i Siemens Maritime i Trondheim.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere