NA24.no

Siemens inn i varmen

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Storebrand opphever eksklusjon av Siemens.

For fire år siden ble industrikonsernet Siemens ekskludert fra alle Storebrands investeringer. Årsaken var at selskapet var involvert i flere alvorlige korrupsjonssaker, noe som tydet på en korrupsjonskultur i selskapet. Nå mener Storebrand at Siemens har ryddet opp i ukulturen, og inkluderer selskapet i pensjons- og fondsporteføljer igjen.

– Storebrand har hatt en rekke møter og korrespondanse med Siemens hovedkontor i Tyskland samt Siemens Norge de siste fire årene. Vi tok kontakt etter at det dukket opp beskyldninger om korrupsjon i internasjonale medier, forteller Christine T. Meisingset, leder for samfunnsansvarlige investeringer i Storebrand.

Storebrand offentliggjør ikke hvilke selskaper som ekskluderes, men har innført en praksis med å offentliggjøre selskaper som fjernes fra eksklusjonslisten på grunn av endret atferd.

– Hele tiden har vi vært opptatt av å få vite hvordan selskapet arbeider med antikorrupsjon for å redusere risiko for gjentakelse. Vi har sett at Siemens har lyttet til våre og andres forventninger, og siden 2007 har de jobbet systematisk med å forbedre rutiner og internkontroll. Siemens' anti-korrupsjonssystemer har nå blitt meget omfattende, og selskapet har innført gode varslingssystemer. Derfor åpner vi nå for at våre pensjons- og fondsporteføljer kan investere i Siemens igjen, forteller Meisingset.

Storebrand-konsernet forvalter 336 milliarder kroner og er årlig i dialog med 400–500 selskaper for å oppnå forbedringer innenfor samfunnsansvar. Selskapet skriver at de avstår fra å investere i selskaper som medvirker til: brudd på menneskerettigheter, korrupsjon, alvorlig klima- og miljøskade, produksjon av landminer, klasevåpen, atomvåpen, samt produksjon og salg av tobakk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere