*Nettavisen* Økonomi.

Siemens-sjefen går etter skandale

Korrupsjonsskandalen i Siemens fører til at konsernsjefen trekker seg.

25.04.07 21:11

Klaus Kleinfeld vil gå av som konsernsjef i det tyske teknologikonglomeratet Siemens når hans nåværende kontrakt løper ut i september. Det melder selskapet onsdag.

Kleinfeld begrunnet dette med behov for klarhet rundt ledelsen av Siemens. Det har vært uenighet i styret om hvorvidt Kleinfeld burde få fortsette, etter at selskapet er blitt viklet inn i en korrupsjonsskandale.

Avgjørelsen kommer etter at det før helgen ble kjent at styreleder Heinrich von Prierer går av. Han var konsernsjef frem til 2005.

Von Prierer sa han trakk seg for å skape ro, men hevdet at han ikke har noe personlig ansvar for de forholdene som har blitt avdekket i selskapet.

I forrige måned ble en av toppsjefene i konsernet pågrepet. Johannes Feldmeyer er mistenkt for delaktighet i korrupsjon. Politiet gjorde i sammenheng med pågripelsen razzia i Siemens lokaler i Nürnberg, München og Erlangen. En annen i ledelsen som tidligere har blitt pågrepet er den tidligere sjefen for telekom-divisjonen, Thomas Ganswindt.

I november i fjor ble flere Siemens-topper raidet både hjemme og på kontoret. Mistanke om korrupsjon og bestikkelser av andre firmaer var årsaken.

Påtalemyndighetene utreder nå en omfattende korrupsjonsaffære hvor minst 200 millioner euro mistenkes å ha blitt brukt til å «kjøpe» kontrakter i utlandet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.