NA24.no

Siemens spanderte

Sist oppdatert:
Siemens betalte sine ansatte for å dra på golftur til Spania med kontreadmiral Atle Karlsvik og flere andre forsvarstopper.

- Jeg kan bekrefte at to av våre ansatte var med på golftur til Spania i 2003 og 2004. Siemens dekket deres reise og opphold, fordi det ble sett på som en tjenestereise, sier kommunikasjonsdirektør Gry Rohde Nordhus i Siemens til TV 2 Nettavisen.

De Siemens-ansatte spilte golf og bodde på femstjerneshotellet Sidi San Juan i Alicante sammen med kontreadmiral Atle Karlsvik, daværende generalinspektør for Sjøforsvaret Kjell-Birger Olsen og et par andre av Karlsviks golfvenner med bakgrunn i Forsvaret.

- Det var ikke noe faglig innhold, men relasjonsbygging. Det er viktig for oss å ha gode relasjoner til våre samarbeidspartnere, sier Nordhus.

Reiseregningene til de to Siemens-ansatte viser at de førte opp representasjonsutgifter på Karlsvik og hans gruppe.

- Det er ført opp et par lunsjer og to middager på turen i 2004, opplyser kommunikasjonsdirektøren.

Siemens dekket ikke hotell, flybilletter eller andre utgifter for forsvarstoppene.

Full diett
Karlsvik leverte reiseregninger på til sammen 33 000 kroner for det han oppga som «ledersamling i Spania», skriver VG. Av regningene går det fram at han ikke har trukket fra verken middagene eller lunsjene som Siemens spanderte.

De to regningene Karlsvik leverte blir nå gransket av Forsvarsstaben, og er også oversendt politiet i Bergen, som etterforsker den permitterte kontreadmiralen.

I motsetning til de Siemens-ansatte og Karlsvik, oppfattet ikke de andre deltagerne på de solfylte golfturene dette som annet en ren ferie.

- Det har vært rene private turer med gamle kolleger fra Forsvaret, sier pensjonert admiral Einar Skorgen til TV 2 Nettavisen.

En av mange
Luksus-turene til Spania betalt av skattebetalerne er bare to av mange reiseregninger Karlsvik må stå til rette for.

TV 2 Nettavisen har gjennomgått alle regningene, og avdekket at Karlsvik blant annet lot Forsvaret betale to uoffisielle middager med sin gode venn daværende forsvarsminister Kristin Krohn Devold.

Ifølge Forsvarsstaben kan det fortsatt ta tid før den interne granskingen av Karlsviks mistenkte økonomiske utroskap er ferdig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere