NA24.no

Siemens-topp går av

Sist oppdatert:
Styreformannen trekker seg i kjølvannet av korrupsjonsskandalen.

Det tyske industrikonglomeratet Siemens mister sin profilerte styreformann Heinrich von Prierer.

NA24 - din næringslivsavis

Von Prierer, som ledet selskapet frem til 2005, sa i en pressemelding torsdag kveld at han forlater sin post ved neste styremøte 25. april for å skape ro i konsernet.

Han understreker at han ikke har noe personlig ansvar for de forholdene som har blitt avdekket i selskapet. Von Pierer har vært en av Tysklands mest respekterte indsitriledere og har tidligere vært sett på som en mulig president, ifølge Marketwatch.

Gerhard Cromme overtar som styreformann og kommer til å sitte til januar 2008.

I forrige måned ble en av toppsjefene i konsernet pågrepet. Johannes Feldmeyer er mistenkt for delaktighet i korrupsjon. Politiet gjorde i sammenheng med pågripelsen razzia i Siemens lokaler i Nürnberg, München og Erlangen. En annen i ledelsen som tidligere har blitt pågrepet er den tidligere sjefen for telekom-divisjonen, Thomas Ganswindt.

I november i fjor ble flere Siemens-topper raidet både hjemme og på kontoret. Mistanke om korrupsjon og bestikkelser av andre firmaer var årsaken.

Påtalemyndighetene utreder nå en omfattende korrupsjonsaffære hvor minst 200 millioner euro mistenkes å ha blitt brukt til å «kjøpe» kontrakter i utlandet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere