NA24.no

Sier nei til økte skatter

Sist oppdatert:
Statsministeren sier nei til skatteøkning i neste stortingsperiode hvis han får fortsette.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Ap-folk landet rundt er invitert til å diskutere om dagens skattenivå er riktig for fireårsperioden etter 2009. Men allerede nå går Statsmininister Jens Stoltenberg langt i å avblåse debatten om økt skatt, skriver VG.

NA24 - din næringslivsavis

- I programprosessen så langt har det ikke vært noe utbredt ønske om å høyne det alminnelige skattenivået, sier Stoltenberg til VG.

Med dette tar Stoltenberg luften ut av skattedebatten. Først om et år, på Arbeiderpartiets landsmøte i 2009, skal partiet vedta sitt program for neste periode. I programarbeidet er skattespørsmålet sentralt.

Stoltenberg bekrefter at debatten går i partiet, men at tilbakemeldingene hittil tyder på at man ikke ønsker et høyere skattenivå. Det er heller ønske om en mer rettferdig skatt der man ikke ønsker å øke skattebyrden for lavere og middels inntekter.

Flere rødgrønne politikere har åpnet for en ny debatt om skattenivået, men Stoltenberg tolker nå stemningen i partiet slik at han langt på vei stenger døren for generelle skatteøkninger i neste stortingsperiode. De andre rødgrønne partiene, derimot, åpner for å øke de samlede skattene og avgiftene.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere