*Nettavisen* Økonomi.

Sier nei til statlig styring

Tidligere Telenor-sjef og Ap-mann Tormod Hermansen er kritisk til statlig detaljstyring.

- Årlige styringsbrev ser jeg ikke som nødvendig eller ønsket. Man er definitivt ikke tjent med årlige debatter om hvert enkelt selskap i Stortinget, sier Tormod Hermansen til Dagsavisen.

NA24 - din næringslivsavis

Den tidligere toppsjefen i Telenor og statssekretæren i Oddvar Norlies regjering, mener debatten må være generell og at staten bør se større på sitt eierskap enn å detaljstyre hvert enkelt selskap med statlige aksjeposter.

- Statens eierportefølje har et litt tilfeldig preg. Jeg hadde helst sett at staten ville ta et mer aktivt grep om sin porteføljestyring, sier han.

Det såkalte Reinertsen-utvalget som utredet statens eierskap foreslo å samle store statlige eierposter i et stort holdingselskap, for å skape større avstand til de politiske myndighetene. Et forslag Hermansen selv har jobbet for å få inn i eierskapsmeldingen, gjennom sin stilling som styreleder i Forum for innovasjon.

- Staten har en del mindre eierposisjoner som den ville hatt bedre grep om i et holdingselskap. Det er synd meldingen ikke i større grad diskuterer selskapenes plass, sier Hermansen som mener statsrådene bør styre mer i det store, sier han til Dagsavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag