*Nettavisen* Økonomi.

Sier opp 52 svensker

Foto: Reuters/Scanpix

Ansatte må gå fra Bergen Group etter at selskapet mistet et oppdrag.

27.04.09 11:02

Frafallet av et prosjekt gjør at Bergen Group må si opp 52 av 61 ansatte ved datterselskapet Landskronavarvet AB i Landskrona.

Selskapet ble en del av Bergen Group etter oppkjøpet av Fosen, og har fokusert virksomheten rundt produksjon av skipsskrog. Det svenske selskapet har beskjeftigelse ut første halvår 2009. Nedbemanningen vil skje gradvis og igjen er det den internasjonale finanskrisen som får skylden.

- Det endrede økonomiske klimaet har medført at et konkret prosjekt, som vi hadde forventet å bli tildelt, ikke har materialisert seg grunnet manglende finansiering hos kunden. Sverige har ikke permitteringsordninger slik som i Norge og flere andre land, derfor har nedbemanning vært det eneste alternativet selv om situasjonen skulle vise seg å være midlertidig, sier konserndirektør Inge Tangeraas i Bergen Group.

Selskapet opplyser at nedbemanningen medføre engangskostnader på 6,5 millioner kroner og bortfall av budsjetterte inntekter som vil redusere forventet resultat før skatt for 2009 med 15 millioner kroner.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.