NA24.no

Signaliserer nedtur i USA

Sist oppdatert:
Elendig indikator antyder at aksjemarkedet i New York vil starte med et fall.

Futureshandelen på Wall Street reagerer svært negativt på den svake ordreinngangen.

NA24 - din næringslivsavis

Nasdaq-futuren faller 0,86 prosent, mens den brede S&P 500-futuren er ned 0,73 prosent. Dow Jones Indicative faller 0,23 prosent.

Ordreinngangen av varige goder falt med 5,3 prosent i januar. Det viser ferske tall fra det amerikanske handelsdepartementet. Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at ordreinngangen av varige goder ville falle med 3,5 prosent i årets første måned. Hvis en utelukker de dominerende transportordrene og forsvarsordrene ville ordreinngangen vært på henholdsvis minus 1,6 prosent og 4,7 prosent.

Microsoft har mottatt en bot på 899 millioner euro, eller rundt 1,35 milliarder dollar, fra EU-kommisjonen. Dette skjer etter at IT-giganten ikke rettet seg inn etter konkurransevedtak. Totalt har bøtene fra EU-kommisjonen kommet opp i 1,68 milliarder euro.

Finansmarkedene venter spent på hva som blir signalene fra den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernankes vitnemål for representantenes hus. Tidligere har holdningen fra Bernanke vært at sentralbanken er klare til å gjøre det som skal til for å hindre at den negative utviklingen i økonomien skal slå ut i en full resesjon.

Midlene Bernanke kan ty til er blant annet å kutte renten ytterligere. Så langt i år har den amerikanske sentralbanken redusert utlånsrenten med 1,25 prosent, men det kan bli mer.

På råvarebørsen i New York holder den amerikanske lettoljen WTI seg over 100 dollar fatet. I ettermiddag kommer den ukentlige oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene. Denne vil fortelle litt om utviklingen i etterspørselen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere