NA24.no

Sikler på kontantene

Sist oppdatert:
Til tross for svake resultater fra it-selskapet, går kursen i taket.

Tirsdag morgen la it-konsulent- og programvareselskapet Software Innovation ut resultater for fjerde kvartal. Tallene var knallrøde, med minus 5,1 millioner kroner i driftsresultat før engangseffekter. I tillegg til dette tok selskapet en avsetning på 7,3 millioner kroner utenfor Norge.

NA24 - din næringslivsavis

Les saken her.

Kursen går
Til tross for de svake tallene har Software Innovation-aksjen løftet seg klart på Oslo Børs til lunsj tirsdag. Software Innovation-aksjen opp 10 prosent til 18,60 kroner.

Dette priser IT-selskapet til nesten 300 millioner kroner. Det som får investorene til å kaste seg over Software Innovation er kontantbeholdningen. Den er på solide 104 millioner kroner, eller en tredjedel av prisen på selskapet.

Hele 20,8 millioner kroner i kontanter fra driften, leverte Software Innovation i fjerde kvartal. Dette er sterkt, tatt i betraktning av at resultat før skatt var på minus 13,7 millioner kroner i fjerde kvartal.

Reddes av Min Side
Det er særlig leveringen av regjeringens internettportal «Min Side», som drar opp kontantstrømmen i fjerde kvartal. Software Innovation vil satse hardere på prosjekter innen dette område.

- Ambisjonen er å bli Nordens ledende selskap i å hjelpe virksomheter med å styre, håndtere og dele informasjon og dokumenter. Satsingen er basert på eksisterende kjernekompetanse, som blant annet er brukt i å utvikle den offentlige portalen «Minside», heter det i meldingen fra selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere