*Nettavisen* Økonomi.

Sikler på meglers bilder

Vil ha kloa i fotoarkivet etter konkursen.

04.03.08 11:49

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Dagen etter at NA24 skrev at Igglo hadde fått varsel om tvangsoppløsning, trasket de selv den tunge veien til skifteretten og begjærte seg selv konkurs.

NA24 - din næringslivsavis

Les mer: - Ryk og reis, finner!

Konkursen ble meldt 30. januar, og første skiftesamling ble avholdt 14. februar.

Etter den tid har det ikke manglet på henvendelser fra interessenter som ønsker å kjøpe Igglos database. I Igglos konsept inngikk det nemlig å ha fotografier av alle boliger med mer en fire boenheter, slik at boligkjøpere kunne finne markere sin drømmebolig på nettet. Fra før er det mulig å zoome inn på egen og andres boliger på blant annet finn.no og gulesider.no

- Det er mange som har meldt seg, sier bostyrer og advokat Vidar Claudi-Nielsen.

Uavklarte rettigheter
Igglo, som hadde som mål å forandre Bolig-Norge, rakk bare fotografere boliger i Oslo før konkursen var et faktum. Men hovedstadsbildene blir, interessen tatt i betraknting, ansett som en attraktiv søketjeneste.

Det er foreløpig ikke gjort noen avtale om kjøp, fordi det er mange spørsmål knyttet til bildene som ikke er besvart, ifølge boet.

- Og det er enda ikke avklart hvem som har rettighetene til fotodatabasen, opplyser advokaten.

Han bedyrer behandlingen av boet vil trekke ut i mange måneder.

Interne feider
Igglo ble etablert våren 2007, og selskapet ble av daværende daglig leder Andreas Wabø beskrevet som et drømmemaskineri.

Selv etter at NA24 skrev om svært labre salgstall, hadde salgssjefen klokketro på at «dette vil ta helt av».

Men Igglo- konseptet tok aldri av i Norge, selv om konseptet, som stammer fra Finland, gjør det bra i vårt nordiske naboland.

Det skal ha vært store interne feider i det norske datterselskapet, og som NA24 tidligere har skrevet, trakk Wabø seg fra vervet som daglig leder etter at han mente de finske gründerne ikke holdt ord om storsatsningen i Norge. En ny daglig leder kom aldri på bordet, og dermed kom varselet om tvangsoppløsning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.