*Nettavisen* Økonomi.

Sikrer dine sparepenger

Skandiabanken har endelig kommet seg med i banksikringsfondet.

Med virkning fra i går er Skandiabanken endelig offisielt medlem i Bankenes sikringsfond.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed får alle kunder i Skandiabanken garantert sine innskudd opp til 2 millioner kroner per kundeforhold, i likhet med alle andre banker som er med i sikringsfondet.

- Dette er en gladnyhet for våre sparekunder, som nå får en ekstra trygghet for store sparebeløp og kan nyte godt av den gode norske sikringsordningen, sier informasjonssjef Johnny Anderson i en pressemelding.

Banken søkte om medlemskap i mai 2008, men i henhold til retningslinjene for banksikringsfondet måtte det gå minst seks måneder fra søknad til opptak.

Veien fra å bli godkjent som medlem av Bankenes sikringsfond, til at medlemskapet nå har trådt i kraft, har tatt noe mer tid enn først antatt, skriver banken i meldingen.

Den opprinnelige godkjenningen kom allerede i slutten av november i fjor, men i løpet av desember vedtok imidlertid Kredittilsynet noen endringer i betingelsene for nye medlemmer. Med bakgrunn i nødvendig gjennomgang og behandling av nye betingelser tok det noe ekstra tid før medlemskapet kunne tre i kraft.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.