NA24.no

Sikrer dine sparepenger

Skandiabanken har endelig kommet seg med i banksikringsfondet.

Med virkning fra i går er Skandiabanken endelig offisielt medlem i Bankenes sikringsfond.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed får alle kunder i Skandiabanken garantert sine innskudd opp til 2 millioner kroner per kundeforhold, i likhet med alle andre banker som er med i sikringsfondet.

- Dette er en gladnyhet for våre sparekunder, som nå får en ekstra trygghet for store sparebeløp og kan nyte godt av den gode norske sikringsordningen, sier informasjonssjef Johnny Anderson i en pressemelding.

Banken søkte om medlemskap i mai 2008, men i henhold til retningslinjene for banksikringsfondet måtte det gå minst seks måneder fra søknad til opptak.

Veien fra å bli godkjent som medlem av Bankenes sikringsfond, til at medlemskapet nå har trådt i kraft, har tatt noe mer tid enn først antatt, skriver banken i meldingen.

Den opprinnelige godkjenningen kom allerede i slutten av november i fjor, men i løpet av desember vedtok imidlertid Kredittilsynet noen endringer i betingelsene for nye medlemmer. Med bakgrunn i nødvendig gjennomgang og behandling av nye betingelser tok det noe ekstra tid før medlemskapet kunne tre i kraft.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere