NA24.no

Sikrer ny distribusjonsavtale

Foto: MAURICIO LIMA (AFP)
Sist oppdatert:
Diagenic inntar større deler av Europa.

DiaGenic har inngått distribusjonsavtale med Ferrer inCode, et biotech datterselskap av Grupo Ferrer Internacional.

Distribusjonsavtalen omfatter distribusjon av ADtect for flere større markeder i Europa. ADtect er en blodprøvebasert genekspresjonstest som muliggjør tidlig diagnostikk og behandling.

Avtalen er inngått for Spania,Tyskland, Belgia, Nederland, Luxemburg, Frankrike, Italia og Portugal.

- Undersøkelser viser at farmakologisk behandling og pleie kan utsette kostnadsdrivende institusjonelle opphold. Slike kostnadsbesparelser hindres i dag fordi pasienter enten ikke blir diagnostisert, eller fordi diagnosen kommer sent, uttaler DiaGenic's administrerende direktør Dr. Med Erik Christensen, og legger til at de forventer at ADtect som er basert på lett tilgjengelige blodprøver, og som dermed er en pasientvennlig prøve, vil kunne være et viktig verktøy i denne sammenheng.

Med denne siste distribusjonsavtalen er det I perioden 2010 til og med 2013 et kumulativt minimumsvolum på ADtect i 17 europeiske land totalt på cirkla 85.000 tester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere