NA24.no

Sikrer riggkapasitet i Nordsjøen

Sist oppdatert:
Oljeselskapet Venture Production har nå leid inn to rigger fra amerikanske Noble for boring i Nordsjøen.

Oppdatert med rateinfo fra Noble Corp

Venture Production melder tirsdag at de har inngått kontrakter på leie av to borerigger fra det store amerikanske riggkonsernet Noble Corp. Noble Corp har senere tirsdag bekreftet kontrakten og samtidig oppgitt ratenivåene.

NA24 - din næringslivsavis.

Forlenger Nordsjørigg
Den første kontrakten gjelder en forlengelse av leiekontrakten på den halvtnedsenkbare boreriggen Noble Ton van Langeveld for en periode på 12 måneder. Dagens kontrakt på riggen utløper i midten av 2008. Venture vil dele tilgangen på semiriggen med britiske BG Group for den resterende delen av kontrakten på riggen og i den forlengede perioden.

Noble Ton van Langeveld er bygget i 1979 og senere oppgradert to ganger. Riggen kan bore på inntil 1.500 fot og vil benyttes til boreoppgaver i den sentral delen av Nordsjøen.

Noble oppgir i en meldign tirsdag etetrmiddag at raten i kontrakten ligger på 360.000 dollar pr. dag. NA24 iMarkedet fikk opplyst fra markedskilder tidliegre tirsdag at raten for Noble Ton van Langeveld var ventet å ligge omkring 380.000 dollar pr. dag.

Bygger ny jack-up
Videre har Venture inngått en kontrakt om å leie en oppjekkbar borerigg som Noble skal bygge for boring i værharde områder. Jack-up-riggen skal være klar til å bore for Venture fra andre halvår 2009 og i en periode på 2 år.

Raten oppgis av Noble til å ligge på 210.000 dollar pr. dag.

Den nye boreriggen er et JU-2000E-deign som kan bore på inntil 400 fot skal bygges ved det kinesiske Dalian-verftet. Riggen skal leveres i første kvartal 2009.

Riggen er tiltenkt operasjoner i den sørlig og sentrale delen av Nordsjøen. Nobles har fra før to tilsvarende jack-up'er i ordre mot kontrakter til oljekonsernet Shell E&P Offshore Services B.V.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere