NA24.no

Sikret utskjelt og nektet forfatter

Foto: EPA/SUSI SAEZ (Scanpix)
TV2 betalte reise og opphold til mannen som ble nektet i Lillehammer.

Tirsdag prøvde et knippe demonstranter å hindre en taxi å kjøre inn i TV2-huset på Karl Johan i Oslo. Årsaken var passasjeren, den tilårskomne britiske forfatteren David Irving som har mistet all sin akademiske ære som følge av sine meninger og skriverier rundt Hitler og Holocaust.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Det er et interessant møte med en mann som har terget på seg store deler av Europa ved å fornekte dokumenterte historiske fakta. Vi tror seerne våre ønsker en direkte konfrontasjon med denne forfatteren, sier redaksjonssjef Ida Kalheim i Tabloid i en pressemelding.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Da NA24 snakket med redaksjonssjefen før pressemeldingen kom hadde NRK.no meldt at TV2 hadde betalt reise og opphold for Irwing som denne uken opprinnelig skulle deltatt på en litteraturfestival i Lillehammer.

Da det ble kjent at Irving var invitert til seminaret i Lillehammer ble det imidlertid bråk, og arrangørene bestemte seg for å trekke tilbake invitasjonen. Irving ville imidlertid komme til Lillehammer privat, men fikk et problem da ingen hoteller huse han.

Nå har imidlertid TV2 stilt opp og sørget for bosted og reise til og fra hans hjemsted i England.

- Tabloid har dagsaktuelle gjester, tøffe debatter og intervjuer. Irving tilfredsstiller nyhetskriteriet. Derfor har vi valgt å intervjue ham, sier Kalheim, vel vitende om at avgjørelsen skaper debatt.

- Å bli intervjuet på Tabloid innebærer ikke at TV 2 eller redaksjonen, støtter synspunkter som fremføres, legger Kalheim til i en pressemelding.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere