NA24.no

Sikring på Wall Street

Sist oppdatert:
Børsene i USA blir rammet av gevinstsikring og den høye oljeprisen.

Det er gevinstsikring som gjelder like etter at Wall Street åpnet handelen. Etter fem dager med oppgang har investorene på Wall Street valgt å ta gevinst.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones faller 0,32 prosent til 11.344,65 poeng, mens den brede S&P 500-indeksen er ned 0,34 prosent til 1.297,84 poeng.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen faller 0,74 prosent til 2.146,05 poeng.

Byggevarekjeden Lowes skuffer dessuten med svake tall for andre kvartal. Resultatet falt med 11 prosent i løpet av siste kvartal, men selskapet venter heller ingen bedring i de kommende månedene. Høye energipriser og mot en forventet nedkjøling i den amerikanske økonomien får selskapet til å varsel dårligere fremtidsutsikter enn først antatt.

Den sterke oljeprisen tynger de amerikanske børsene. Irans atomprogram står igjen på dagsordenen og det er ventet at myndighetene i Teheran vil svare på FNs Sikkerhetsråds krev i forbindelse med det omstridte atomprogrammet. USA har skjerpet tonet mot Iran og krever at de skal innrette seg etter FNs retningslinjer.

Oljemarkedet frykter at Iran vil ta gå til frontalangrep på Israel og komme med trusler å kutte i oljeproduksjon. De andre råvaremarkedene legger også lokk på optimismen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere