NA24.no

Sikter mot bedre lønn

(Forsvaret)
Sist oppdatert:
Undersøkelse viser hvorfor ansatte vurderer å slutte i Forsvaret.

Hele 60 prosent rangerer lønn som en av de viktigste faktorene når de vurderer å slutte i Forsvaret. Det viser en medarbeiderspørreundersøkelse gjennomført på 1000 ansatte i Forsvaret, skriver Forsvarets forum.

NA24 - din næringslivsavis

De ansatte, som både innebærer militære og sivile personell, fikk blant annet spørsmål om hvilke faktorer de la vekt på når de vurderte å gå over til en annen arbeidsgiver.

6 av 10 tenker på lønn
Hele seks av ti svarte lønn som hovedargument for å vurdere en annen arbeidsgiver. Det er først og fremst det mannlige personellet som oppgir lønn som hovedgrunn, her mente litt under 60 prosent at lønn var viktig.

- Vi understreker betydningen av at dataene ikke leses feil. Det er ikke 60 prosent som ønsker å slutte i Forsvaret på grunn av for dårlige lønnsbetingelser! Men for de som vurderer å skifte arbeidsgiver, er det tydelig at lønnen teller mest, sier oberstløytnant Ken Gøran Bjørk i Forsvarsstaben til NA24.

Kvinnene er derimot ikke så opptatt av å heve fete lønninger og bare 40 prosent av kvinnene mener lønnen er den viktigste motivasjonsfaktoren for jobb-bytte.

Ønsker bedre skille
Den andre grunnen til at ansatte i forsvaret ser etter andre arbeidsplasser er balansen mellom jobb og fritid.

- Det er ikke noe tvil om at mange ansatte i Forsvaret har et arbeid med høy belastning, noe som kan være vanskelig å kombinere med et normalt familieliv. Derfor jobber vi også målrettet med å skape en god balanse for de ansatte mellom jobb og fritid, sier Bjørk.

Derfor vil de bli
På spørsmålet om hvilke tre faktorer som får folk til å bli værende i Forsvaret, svarer 71 prosent at det interessante ved å jobbe i Forsvaret er det som teller mest. Deretter kommer det gode arbeidsmiljøet og utviklingsmuligheter.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere