*Nettavisen* Økonomi.

Sikter mot ny rekord

Oslo Børs tar sats mot rekorderhøyder etter sterke tall fra Aker Kværner.

25.04.07 11:16

Oslo Børs reiser seg fra tirsdagens nedtur og stiger 0,27 prosent til 474,22 poeng. Dermed flørter børsen igjen med nye rekorder.

NA24- din næringslivsavis

Tirsdag satte Oslo Børs ny historisk toppnotering med 477,09 poeng. Mandag noterte børsen seg for ny sluttrekord på 475,86 poeng.

Oljeprisen har falt noe tilbake samtidig som dollaren også har svekket seg. Dette er ikke godt nytt for investorene på den oljeavhengige børsen i Oslo. Oppgangen blir reddet av sterke tall fra flere av selskapene på børsen.

Røkker til
Resultatene renner inn fra selskapene som er notert på Oslo Børs. Midt oppe i en haug med mindre IT-selskaper presenterte også Aker Kværner lagt frem sitt resultat. Ingeniørene i det Røkke-kontrollerte selskapet har vært aktive de siste tre månedene og leverer langt bedre enn hva markedet hadde ventet.

Flere av analytikerne var bekymret i forkant av resultatpresentasjonen for at Aker Kværner ikke ville kunne innfri, men disse bekymringene ble gjort til skamme. I tillegg til å vise en imponerende vekst på både topp og bunnlinje vil leverandøren til industrien gir mer tilbake til aksjonærene.

Gjennom et tilbakekjøpsprogram på inntil fem prosent av de utestående kan aksjonærene vente seg at samlet tilbakebetaling kan overstige 30-50 prosent av nettoresultatet. Dette blir tatt godt i mot av markedet. Aksjen stiger 3,28 prosent til 141,75 kroner.

Rett til topps
God respons får også Simtronics. Aker Floating Productions har lagt inn en bestilling på et komplett brannvernløsning til en verdi av inntil 8,5 millioner kroner. Det er Water Mist Engineering, ny kjøpt opp av Simtronics, som har signert en intensjonsavtale med Aker Floating Productions. Simtronics-aksjen stiger 6,78 prosent til 2,52 kroner.

John Fredriksens Golar LNG har solgt én million aksjer i Korea Line og kan innkassere 29 millioner dollar i gevinst. Aksjen stiger 4,26 prosent til 98 kroner.

Fast stiger 3,85 prosent til 16,20 kroner. Selskapet har sikret seg en kontrakt med Koreas raskest voksende nettside om å lansere FAST ESP. Det er selskapet Pandora TV som har 12 millioner brukere i måneden og 600 millioner visninger i måneden.

Blandet innen IT
Ikke alle klarer å innfri. IT-selskapet Trolltech leverte helrøde tall og blir sendt ned 4,19 prosent til 10,30 kroner. VMetro faller 1,59 prosent til 18,60 kroner etter at de la frem tidenes dårligste kvartalsrapport.

Itera og Stepstone er to andre selskaper som la frem sitt resultat onsdag morgen. Selskapenes tall for en blandet mottagelse. Mens Stepstone stiger 3,50 prosent til 20,70 kroner, blir Itera sendt ned 2,90 prosent til 6,70 kroner.

Oljefall
Tirsdag kveld falt prisen på oljekontraktene etter at spekulantene valgte å ta gevinst. Onsdag morgen henter oljeprisen seg noe inn igjen og et fat av nordsjøolje med levering i juni omsettes for 63,50 dollar ved råvarebørsen i London. En dollar koster 5,93 kroner.

Statoil er ned 0,59 prosent til 169 kroner, mens Norsk Hydro er uforandret på 208,50 kroner per aksje. DNO stiger 1,01 prosent til 12 kroner.

Norges største finanskonsern DnB NOR går uten rett til utbytte på 4 kroner per aksje og faller 3,50 kroner onsdag. Det tilsvarer et fall på 4 prosent til 84 kroner og reelt stiger aksjekursen justert for utbytte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.