*Nettavisen* Økonomi.

Siktet etter razzia

I april lanserte Funcom spillet «The Secret World», spillet ble godt mottatt.

I april lanserte Funcom spillet «The Secret World», spillet ble godt mottatt. Foto: (Funcom)

Dramatikk hos spillprodusent.

29.01.14 12:27

Aksjen hos spillprodusenten Funcom ble onsdag pauset på Oslo Børs. Aksjen er igjen tatt opp til handel og det har kommet en børsmelding om hva det gjelder.

Økokrim har nå siktet selskapet for mulig brudd på verdipapirhandelloven.

Selskapet melder at Økokrim kom med mistanker om at det er innsideinformasjon knyttet til spillet The Secret World som er på avveie. Det skal ha skjedd august 2011 til spillet ble lansert juli 1212 og de to påfølgende månedene.

Så langt i år har Funcom steget til himmels. funf

Aksjen er opp hele 104,4 prosent til en markedsverdi på 376 millioner kroner.

Til sammenligning er hovedindeksen ned 0,6 prosent i samme periode.

Børsoppgang
Hovedindeksen på Oslo Børs steg fra start onsdag og var opp 0,41 prosent til 545,84 poeng etter tre kvarters handel.

Norsk Hydro var mest omsatt med nær 200 millioner kroner. Aksjen sank i verdi med 4,33 prosent. Selskapet har fått beskjed om at aluminaraffineriet Alunorte i Brasil blir påført ekstrabeskatning fra månedsskiftet januar-februar som følge av at delstaten raffineriet ligger i, har bestemt seg for å endre innsamlingspunktet for skatt på kjøp av fyringsolje. I en børsmelding onsdag skriver Hydro at dersom vedtaket opprettholdes, vil det øke kostnadene med 150 millioner kroner i kvartalet for forretningsområdet.

- Vi er bekymret for den plutselige endringen i skattelovgivningen som påvirker vår virksomhet i delstaten Pará, og vi gjør det vi kan for å forsøke å få reversert denne beslutningen i dialog med lovgivere i Pará, sier konserndirektør Johnny Undeli.

Tunge tungvektere
Andre store selskaper, som Statoil og Yara, var også ned i formiddagstimene – Statoil med 0,53 prosent og Yara med 0,23 prosent. Wilhelmsen steg mest med 3,51 prosent.

Den britiske FTSE 100-indeksen var opp 0,84 prosent, den tyske DAX-indeksen steg med 1,12 prosent og franske CAC 40 hadde en oppgang på 1,05 prosent.

Nordsjøoljen ble omsatt for 107,45 dollar fatet, opp 0,07 prosent, mens et fat amerikansk lettolje ble solgt for 96,99 dollar, opp 0,14 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.