NA24.no

Siktet for skattesvik på nytt

Sist oppdatert:
Bjørn Sellæg er igjen siktet for grovt skattesvik etter nye forklaringer.

Bjørn Sellæg er siktet for å ha skult inntekter på 33 millioner kroner over en periode på fire år, samtidig som han jobbet som sjef i SEB Enskilda. En ny forklaring har gjort at statsadvokaten beordret ny etterforskning i saken, skriver DN.

NA24 - Din næringslivsavis

Sommeren 2006 ble Sellæg siktet fot grovt skattesvik. Politiet mente Sellæg hadde unnlatt å føre opp nærmere 33 millioner kroner i inntekt mellom 2000 og 2004.

I fjor ble saken henlagt som intet straffbart forhold. En ny forklaring er nå grunnen til at statsadvokaten igjen beordrer at etterforskningen mot Sellæg skal gjenopptas.

Det var Sellægs kunde i Eskilda, investor Lars Ditlevsen som hadde overført pengene til Sellæg. I forklaringene gitt til politiet i fjor sa begge parter at pengene ble gitt som et lån, og derfor ble saken henlagt. Ifølge DN er det nå Ditlevsen som har forandret sin forklaring.

- Ditlevsen har endret sin forklaring for å lette på samvittigheten og nå har han det mye bedre med seg selv, sier Ditlevsens advokat, Arne Meltvedt.

Nå sier han at det aldri har vært noen låneramme mellom de to, men at det ble sagt for å finne en logisk måte å bortforklare overføringene på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere