NA24.no

Silkeføre uten snø

Sist oppdatert:
Til tross for snømangel i forsesongen melder flere alpinsentere om oppgang fra i fjor.

Selv om vinteren startet dårlig melder de store alpinsentrene om gode besøkstall og økende omsetning i siste del av vintersesongen.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi hadde en litt trå start på sesongen. Snøen kom i november, men dens bortgang ga oss en liten knekk i desember. Det har vært tungt å ta igjen en så viktig del av vinteren, men i løpet av perioden januar-april har vi tatt igjen det meste av tapet, sier markedssjef Lars Thomas i Hafjell Alpinsenter til NA24.

Økte
Til tross for en treg start har imidlertid alpinsenteret økt mars-omsetningen med 25 prosent sammenlignet med samme periode året før.

- Vi har akkurat hatt den nest beste påsken noen sinne, bare 2005 har vært bedre, sier Thomas.

Han forklarer videre at alpinsenteret har hatt en økning i antall gjester på 20 prosent sammenlignet med året før.

- Omsetningen ved inngangen til mars lå på rundt 50 millioner kroner, noe som er helt greit, sier han.

Thomas tror alpinsenteret klarer å holde posisjonen fra tidligere.

- Vi holder nok posisjonen som tredje største alpinsenter etter Trysil og Hemsedal, både i omsetning og størrelse, sier han.

Flere besøkende
Også Skistar-eide Trysilfjellet Alpin melder om en god vinter til tross for dårlig føreforhold i begynnelsen av vintersesongen.

- Vi hadde litt vanskelige snøforhold på forsesongen med lite snø og varmt vær. Mars og april har imidlertid vært kjempe-måneder, sier markedssjef Turid Viken ved Trysilfjellet Alpin.

Alpinsenteret, som har økt omsetningen hver år de siste 15 årene, går ikke ut med omsetningstall siden de er børsnotert i Sverige, men innrømmer at de har hatt flere besøkende i år i forhold til forårets sesong.

Skistar meldte imidlertid i januar at de nedjusterte resultat før skatt i perioden mellom 1. desember og 6. januar med rundt 30 millioner svenske kroner. Hva som ble fasiten er ennå ikke kjent.

Skistar eier og driver de kjente skidestinasjonene Trysil og Hemsedal i Norge, samt Åre, Sälen og Vemdalen i Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere