NA24.no


De rundt 20.000 Silver-kundene har levd i uvisshet om hvor stort tap de til slutt ville få på pensjonen sin. Nå kan løsningen være på plass, og kundene ska lifølge Dagens Næringsliv ha fått et forslag tilsendt onsdag kveld.
De rundt 20.000 Silver-kundene har levd i uvisshet om hvor stort tap de til slutt ville få på pensjonen sin. Nå kan løsningen være på plass, og kundene ska lifølge Dagens Næringsliv ha fått et forslag tilsendt onsdag kveld. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Silver-kunder kan unngå pensjonstap

Sist oppdatert:
Silver-kundene fryktet tapte pensjonspenger, i stedet kan de få økt pensjon, melder Dagens Næringsliv.

Halverte pensjonsutbetalinger, frykt for store tap av pensjonsmidler, og sinne mot myndighetene som ikke trodde på Silvers løsning. 

Det har vært stor dramatikk rundt fripoliseselskapet Silver både før og etter at pensjonsselskapet ble satt under administrasjon i februar, skriver Dagens Næringsliv.

De rundt 20.000 kundene har levd i uvisshet om hvor stort tap de til slutt ville få på pensjonen sin. Nå kan løsningen være på plass, og kundene ska lifølge avisen ha fått et forslag tilsendt onsdag kveld:

– Midlene i Silver vil utgjøre rundt 95 prosent av forsikringskravene, og behovet for en nedsettelse vil derfor bli relativt beskjedent, sier administrasjonsstyrets leder, advokat, Sven Iver Steen, som viser til at kundene dermed ikke får særlig reduserte pensjoner.

Alle tilgjengelige midler i Silver er lagt inn i potten til fordeling blant kundene. Det inkluderer også selskapets gjenværende egenkapital, altså de pengene aksjonærene har investert i selskapet. 

Det vil si at eierne i Silver; blant andre Grieg-gruppen, Selvaag-gruppen og gründerne av Skagen, har tapt alt de har satset på Silver.

Har du sett denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere