*Nettavisen* Økonomi.

Simonnes forsvarer gullpensjonen på 18 millioner

Avtroppende Vårt Land-redaktør Helge Simonnes (59) har forhandlet seg frem til sluttavtaler verdt ca 18 millioner kroner med avisens eier Mentor Medier. Både selskapet og den største aksjonæren har hentet inn juridisk bistand for å granske avtalene. Foto: Sigurdsøn, Bjørn

- Kritikken er ubehagelig, men jeg vet hva jeg har gitt og hva jeg har fått, sier Vårt Land-redaktøren.

03.12.15 10:51

Nettavisen og flere andre medier har de siste ukene satt søkelyset på Vårt Land-redaktør Helge Simonnes’ lukrative sluttavtaler.

59 år gamle Simonnes har måttet tåle kritikk fra flere hold for aksjesalgsavtalen med Vårt Lands eier Mentor Medier og etterlønnsavtalen som gir ham en samlet sluttpakke på om lag 18 millioner kroner .

Kritikerne har blant annet trukket frem at Vårt Land er den avisen i Norge som får mest penger i pressestøtte og at aksjesalget virker overpriset.

- Ubehagelig kritikk
Simonnes har vært svært ordknapp når pressen har bedt om kommentarer til avtalene, og den avtroppende redaktøren har stort sett henvist til Mentor Mediers styreleder Håkon Jahr.

I et ferskt intervju med Molde-baserte Panorama, forsvarer han imidlertid avtalene.

– Opprinnelig hadde jeg en avtale om en retrettjobb med 90 prosent lønn, men styret ville ikke ha det. I stedet fikk jeg en avtale om 50 prosent lønn uten arbeidsplikt fra fylte 60 til 67 år. Og i 2007 sa jeg fra meg rett til ytelsesbasert pensjon mot å få innfridd aksjer jeg eier i Mentor Medier, sier Simonnes til Panorama.

Han kommenterer ikke ytterligere detaljer rundt avtalene, men forteller at kritikken går innpå ham.

- Kritikken er ubehagelig, men jeg vet hva jeg har gitt og hva jeg har fått, fortsetter Vårt Land-redaktøren.

To granskinger
I forrige uke avslørte Nettavisen at sluttavtalene skal granskes av to ulike advokatfirmaer.

Vårt Lands eier Mentor Medier har engasjert advokatselskapet Steenstrup Stordrange, og konklusjonene i deres rapport skal legges frem på en ekstraordinær generalforsamling i Mentor Medier 15. desember.

Det er selskapets største aksjonær, Jan Erik Mushom, som har bedt om den ekstraordinær generalforsamling. Han har også engasjert en advokat som skal granske avtalene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mentor Medier hovedaksjonær Jan Erik Mushomhar har kalt inn til en ekstraordinær generalforsamling 15. desember. Foto: Thomas Gulbrandsen/Mediehuset Nettavisen

Vil be om innsyn i verdivurdering
Et sentralt punkt i kritikken mot Simonnes er aksjesalgsavtalen som gjorde det mulig for ham å selge tilbake 250.000 aksjer til Mentor Medier for 18 millioner kroner i høst.

Simonnes betalte 43,46 kroner per aksje, mens kursen har ligget på 13,25-13,50 de siste årene. Prisen ble satt av revisjonsselskapet Kjelstrup og Wiggen Consulting på oppdrag av Mentor Medier.

Mushom har varslet at han kommer til å be om innsyn i den hemmeligholdte verdivurderingen på den ekstraordinære generalforsamlingen.

I en artikkel i Dagens Næringsliv i dag anklager Mushom Simonnes for dobbeltmoral, ettersom Vårt Land-redaktøren har argumentert for måtehold overfor ansatte og eiere.

- Jeg finner det ikke hensiktsmessig å delta i en diskusjon om min moral og eventuelle dobbeltmoral før faktagrunnlaget ligger på bordet, svarer Simonnes til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag