NA24.no

Singapore tester norsk laks

Sist oppdatert:
Singapores myndigheter tar russiske beskyldninger om gift i norsk laks på alvor.

Myndighetene har besluttet å undersøke norsk laks for innhold av tungmetaller for å forsikre befolkningen om at det er trygt å spise den importerte fisken.

Russisk importstopp
Årsaken er russiske påstander om at det ble funnet farlig høye nivåer av bly og kadmium i fisken. Som følge av de påstått høye verdiene, har Russland innført restriksjoner på import av norsk laks fra og med 1. januar.

Singapores mat- og veterinærmyndigheter (AVA) opplyser ifølge Yahoo News at grundige og systematiske undersøkelser av høy-risiko-stoffer som patogener, forekomst av radioaktive stoffer eller rester av andre kjemiske stoffer, også tidligere er utført.

I 2004 sto Norge for 77 prosent av lakseimporten til Singapore, hvilket i fjor tilsvarte 197 tonn laks.

Norge avviser kritikk
Russiske myndigheter mener blant annet at norske kontrollinstanser fungerer for dårlig. Dette stiller utenriksminister Jonas Gahr Støre seg svært undrende til.

- Jeg stiller meg undrende til den type uttalelse. Vi er vant til at det i Norge tas grundige prøver og forholder oss til det, har Gahr Støre tidligere uttalt til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere