NA24.no

Sissener inngikk forlik

Sist oppdatert:
Den rettslige bataljen mellom Jan Petter Sissener og vrakrestene av Kaputhing er avlyst.

Meglernestoren Jan Petter Sissener skulle i utgangspunktet møte administrasjonsstyret i Kaupthing i Oslo tingrett tre dager i neste uke.

NA24 – din næringslivsavis

Etter det NA24 kjenner til skal kravet være på over 40 millioner kroner, og at meglernestoren tidligere forkastet et tilbud på 17,5 millioner kroner da han ville ha 20 millioner ut døren etter to og et halvt år i stillingen.

Var ikke bekymret
Men banken ble rammet av finanskrisen, og ble tatt over av den islandske staten i fjor høst.

Opprinnelig skulle meglernestoren Sissener og administrasjonsstyret i Kaupthing møttes i Oslo tingrett i tre dager kommende uke. I høst hadde Sissener tro på at ikke kollapsen i Kaupthing skulle ha innvirkning på hans krav.

- Det er en usikker situasjon om dagen. Likevel tror jeg uansett det holder om jeg vinner frem i kravet mitt mot Kaupthing i Island. Det bekymrer jeg meg ikke for, sa han til NA24 da Kaupthing dukket under i oktober.

Forlik
I saken har det vært disputt rundt hvorvidt Sissener oppfyller vilkårene for bonus, og i hvilken grad Kaupthing står fritt til å utøve skjønn i utbetaling av bonus basert på den bonusordningen som foreligger i selskapet.

Til Dagens Næringsliv sier imidlertid meglernestoren følgende lørdag:

- Vi har forlikt. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Sissener på telefonen fra Frankrike til avisen.

Forliket skal ha kommet frem etter lange forhandlinger, og innholdet i forliket vil ikke bli kjent. Mye tyder på at Sissener har måttet ta til takke med et lavere beløp enn hva kravet lød på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere