*Nettavisen* Økonomi.

Siste sjanse til å slippe restskatt

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Fortsatt har du muligheten til å redusere skatten. Men nå haster det.

09.08.10 11:21

Fristen for å klage på selvangivelsen går ut i morgen tirsdag 10 august.

- Det er ennå mulig å få endret ligningen, men nå bør folk raske på, og helst bør de ha dokumentasjonen klar, sier informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skatteetaten til NA24.

Skal du klage i brev form må konvolutten være poststemplet senest tirsdag ettermiddag. Men du kan også klage på nett via Skatteetatens hjemmesider:

Begrunn klagen
Halvorsen oppfordrer skatteytere som vil klage til å nøyaktig beskrive hva som er feil på selvangivelsen og samtidig begrunne hvorfor det er feil.

- Hva med dokumentasjon? Kan den scannes inn og sendes inn online?

- Ja. Du kan sende med vedlegg via onlinesystemet for klagen, sier Halvorsen.

Kostbare feil
Tall fra Skatteetaten viser at det er postene lønn, gjeld og gjeldsrenter som blir endret i flest selvangivelser, altså er det her det er mest feilrapportering. Det skriver bladet Skattebetaleren.

Andre feil kan være at du ikke har fått riktig skatteklasse (en feil som koster deg over 11.000 kroner), formuen er feil, endringer i selvangivelsen er ikke godkjent eller at selve skatteberegningen inneholder feil.

Samtidig er det særlig pendlerfradrag, nye opplysninger om bil, fradrag for kost og losji og særfradraget for sykdomsutgifter som oftest føyes til på selvangivelsen.

Flere klageinstanser
Dersom du klager, og klagen overfor Skatteetaten ikke fører frem, kan du ta saken videre til Skatteklagenemda.

- I nemda sitter det folk med ekspertise innen skatt, regnskap og revisjon, opplyser Halvorsen.

Dersom saken heller ikke kommer noen vei i Skatteklagenemda er neste og siste skritt å bringe saken inn for rettsapparatet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.