NA24.no

(AP/Scanpix)

Siste tur for «SS Norway»

Sist oppdatert:
Full av asbest ender «SS Norway» som en haug metallbiter på skipskirkegården i India.

Indiske myndigheter nektet i mai å la «Blue Lady», tidligere SS «Norway», gå inn til Alang, etter at planene om hugging av 46.000-tonneren ble møtt av omfattende protester, ifølge NTB.

Les NA24 på mobil

I påvente av en rapport om skipets tilstand fikk så skipet i juni gå inn i indisk farvann. Arbeidet skal begynne om et par dager og nå tilrår tekniske eksperter opphoggingen.

Asbestbefengt
En rapport fra miljømyndighetene i den indiske delstaten Gujarat sier at skipet kan demonteres i Alang, selv om det er fullt av asbest. En talsmann for myndighetene sa at opphoggingen trolig blir innledet i løpet av et par dager.

Greenpeace protesterer
– Vi vet at fagfolkene har funnet mer enn 1.000 tonn forbudt forurensende materiale om bord i skipet, og da forstår vi ikke at de kan tillate opphogging, sa Ramapati Kupar, talsmann for Greenpeace.

Skipet på 315 meter ble i 1979 kjøpt av Norwegian Cruise Line og omdøpt til «Norway». Før det ble Norway het hun SS «France» og nå har hun seilt under malaysisk flagg som «Blue Lady».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere