*Nettavisen* Økonomi.

Situasjonen helt snudd på hodet

Presset på indiske it-eksperter er blitt for stort.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Indiske it-eksperters arbeidsmengde er nå så stor at landets største softwarevirksomhet leier inn 5000 mexicanere i et rop om hjelp, melder forbes.com.

NA24 - din næringslivsavis

India har det siste ti-året blitt et svært ettertraktet land å delegere it-oppgaver til for store internasjonale selskaper. Effektivt, billig og godt er stikkordene når selskapene satser i øst. Nå viser det seg imidlertid at indisk it-ekspertise har blitt så populært at landet ikke klarer å ta unna alle jobbene. Inderne sender nå oppgavene videre til Mexico. Her er lønnen så lav at selv indiske selskaper kan tjene penger på deres arbeidskraft.

De indiske lønningen har blitt presset oppover som følge av at landets fremmarsj på IT-fronten, og datalønningene steg hele 14,4 prosent i fjor. Det største softwarefirmaet i landet, Tata Conultancy Services, har derfor bestemt seg for å leie inn hjelp fra 5000 tusen mexicanske it-eksperter over en fem-års periode.

Mexico er spådd å få en oppsving som IT-nasjon fremover. Det indiske selskapet undrer seg over hvorfor ikke amerikanske it-giganter tidligere har sett på nabolandet som potensiell samarbeidpartner, i stedet for å sende oppgavene til den andre siden av kloden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.