NA24.no

Siv Jensen provoserer samarbeidspartnere med oljeutspill


Frp-leder Siv Jensen snakket om Norges oljeframtid på et partilederforedrag i Litteraturhuset i Oslo. Samtidig vedtok Frps sentralstyre å jobbe for at områdene utenfor Lofoten og Vesterålen skan åpnes etter 2017.
Frp-leder Siv Jensen snakket om Norges oljeframtid på et partilederforedrag i Litteraturhuset i Oslo. Samtidig vedtok Frps sentralstyre å jobbe for at områdene utenfor Lofoten og Vesterålen skan åpnes etter 2017. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Fremskrittspartiets leder heller olje på opprørt vann med utspill om Lofoten og Vesterålen.

- Dette er veldig, veldig langt fra det Venstre og KrF kan være med på, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til Dagbladet etter at Frp-leder og finansminister Siv Jensen mandag gikk ut og sa at hun ikke har tro på et oljefritt Norge om 25 år, men at verden tvert imot trenger hver dråpe Norge rår over.

Venstres nestleder Olav Elvestuen kaller det et politisk provoserende utspill.

Fremskrittspartiets sentralstyre vedtok mandag at de vil jobbe for at områdene utenfor Lofoten og Vesterålen kan konsekvensutredes og åpnes for petroleumsaktivitet etter 2017.

Se pressemelding fra Frp: Vil satse på olje

- Vi skal fortsette å lete, og teknologien skal avgjøre hva som er miljømessig forsvarlig. Grensene er ikke for langt nord eller for nærme land, sa Jensen på et debattmøte mandag ifølge Dagbladet.

I samarbeidsavtalen mellom regjeringspartiene og Venstre og KrF står det at regjeringen ikke skal åpne for petroleumsvirksoimhet eller konsekvensutrede havområdene i perioden 2013-2017.

Hareide sier Siv Jensen står fritt til å snakke om hva som skjer etter 2017, men sier dette er en stor utfordring i forhold til en framtidig samarbeidsavtale.

- Krevende for norsk petroleumsnæring

Fremskrittspartiet skriver i en pressemelding at samarbeidsavtalen mellom Høyre, Frp, KrF og Venstre er «en begrensning på norsk petroleumsnæring i den krevende situasjonen den er inne i nå».

Samarbeidsavtalen låser muligheten for konsekvensutredning eller åpning av petroleumsaktivitet i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja i perioden 2013-2017 og sier at det ikke skal iverksettes petroleumsvirksomhet ved Jan Mayen, iskanten, Skagerrak eller på Mørefeltene.

Mener Norge sender feil signaler

Fremskrittspartiet peker på at sikker tilgang på energi er en forutsetning for økonomisk vekst og at etterspørselen etter energi vil øke etter hvert som verdens befolkning vokser.

Partiet mener det derfor sender feil signaler at oljeforekomstene på norsk sokkel skal bli liggende.

«Det gir feil beskjed til en næring som skaper milliardverdier for Norge», heter det fra Frp.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere