NA24.no

Siv krever svar fra Jens

Sist oppdatert:
Frps Siv Jensen stiller statsminister Jens Stoltenberg til veggs om Muhammed-håndteringen.

Bare fem dager etter at det var bred enighet i Stortinget om regjeringen og Jens Stoltenbergs håndtering av Muhammed-tegningene, går Frps parlamentariske leder Siv Jensen ut med fire svært kritiske spørsmål til statsministeren.

Jensen spør blant annet i sitt brev til Stoltenberg om han vil undersøke om norske muslimske ledere har deltatt i iscenesettelsen av de internasjonale protestene, slik som det ser ut som at danske imamer har gjort.

- Hamdan må beklage
Hun ønsker også at Stoltenberg skal be lederen for Islamsk Råd, Mohammad Hamdan, beklage uttalelsen sin til den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera om at «De tror på pressens frihet mer enn vi tror på Gud. Dessverre er ytringsfriheten deres religion».

- Å beklage at ytringsfriheten er en grunnleggende verdi i det norske samfunnet er et godt utgangspunkt for en dialog med Islamsk Råd i Norge. Statsministeren bør derfor be Islamsk Råd beklage denne uttalelsen før det blir aktuelt for norske myndigheter å fortsette dialogen med organisasjonen, skriver Jensen.

- Må sjekke Krekar
Nestlederen i Frp ønsker også at statsministeren følger opp avsløringene til TV 2 Nyhetene om at at norsk og svensk sikkerhetspoliti i flere år har samarbeidet for å overvåke en skandinavisk celle av Ansar al-Islam, organisasjonen som mulla Krekar tidligere var leder for. I det omfattende etterforskningsmaterialet blir det dokumentert at store pengebeløp blir sendt fra Norge til Irak, og at disse pengene har blitt brukt til å finansiere terrorvirksomhet.

- Vil statsministeren sjekke ut de opplysninger som nå har fremkommet, og sørge for at bakmenn som opererer fra Norge i forhold til finansiering og annen logistisk støtte til terroraksjoner blir straffeforfulgt og brakt inn for rettsapparatet, spør Jensen.

- Beklaget Hanssen?
Til slutt krever Jensen at Stoltenberg klargjør hvilken rolle regjeringen hadde da redaktør Vebjørn Selbekk kom med sin beklagelse på en pressekonferanse hos statsråd Bjarne Håkon Hanssen.

- Det er svært uheldig hvis det etterlatte inntrykk blir at regjeringen gjennom sin håndtering av denne pressekonferansen, har fremsatt en norsk beklagelse av trykkingen av karikaturtegningene, skriver Jensen til Stoltenberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere