NA24.no

Sivs søster roser Jonas

Jonas Gahr Støre holder sin første tale som nyvalgt leder av Arbeiderpartiet.
Jonas Gahr Støre holder sin første tale som nyvalgt leder av Arbeiderpartiet. Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Dette er inspirerende, sier Nina Jensen i WWF Norge.

FOLKETS HUS (Nettavisen): - Jeg er klar for oppgaven, sa Støre etter å ha blitt valgt til ny leder i Ap og gikk på talerstolen klokken 15.

Les hele Jonas Gahr Støres tale

Støre tok opp klimautfordrinene i sin tale til landsmøtet:

– Vi er den første generasjonen som til fulle ser og erfarer virkningene av klimaendringene. Kanskje er vi den siste generasjonen som kan gjøre noe med det. Det krever innsats både hjemme og ute. Bli med på å bygge nullutslippssamfunnet Norge, oppfordret den nye partilederen.

Eget klimapanel
Han fortalte at Arbeiderpartiet setter ned et eget klimapanel som skal utfordre oss og komme med nye forslag.

- Norge skal fortsatt vise vei for å mobilisere det største fellesskapet, verdenssamfunnet, for å løse det største problemet; de menneskeskapte klimaendringene. Min ambisjon er klar: Norge skal gå foran.

Arbeiderpartiet!


WWF: - Inspirerende
- Dette er inspirerende fra Støre, og vitner om kraftig ny kurs for Arbeiderpartiet! Vi vil sende en stor gratulasjon og hurrarop til Støre, sier Nina Jensen, som leder WWF Norge, til Nettavisen.

Hun er klionkende klar:

- For å takle de globale utfordringene Norge og resten av verden står overfor, kreves det vesentlig økonomisk og politisk omlegging, mener hun.

- Vi må ta et større ansvar
Jensen, som er søsteren til finansminister Siv Jensen (Frp), sier Norge har sterk økonomi, høy miljøbevissthet og mye kompetanse.

- Det gjør at vi har bedre muligheter enn de fleste andre for å redusere klimautslipp, stanse tapet av arter og naturområder og sikre fornybar energitilgang for alle. Politikere som Støre må vise at Norge er klar til å ta et større ansvar for å møte globale utfordringer! Viktigst av alt er et av de klare løftene fra Støre - å bruke oljefondet til klimainvesteringer og at Norge skal vise tydelig vei, sier Jensen.

- Visjonær
Hun berømmer Støre:

- Støre er en visjonær politiker, med evne til å styre mot langsiktige mål, og kan forhåpentligvis sikre tverrpolitiske allianser for å oppnå verdens viktigste målsetninger - redusere klimaendringer og stanse tapet av naturmangfold.

Les også:Støre oppretter klimapanelFølg Nettavisen liver her:Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere