NA24.no


SJ NORGE: Styreleder i SJ Norge Berit Kjøll og administrerende direktør i SJ Sverige Crister Fritzson holder pressekonferanse i Oslo mandag om en mulig innføring av togdrift for SJ på norske skinner.
SJ NORGE: Styreleder i SJ Norge Berit Kjøll og administrerende direktør i SJ Sverige Crister Fritzson holder pressekonferanse i Oslo mandag om en mulig innføring av togdrift for SJ på norske skinner. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

SJ vil konkurrere med NSB

Dersom persontogtrafikk i Norge legges ut på anbud, er den svenske togoperatøren SJ klar til å konkurrere.

NSBs svenske motstykke har 30 års erfaring i konkurranseutsatte markeder og har opprettet et datterselskap i Norge som skal delta i anbud om norsk togtrafikk.

Les også: NSB må spare for å møte konkurransen
Les også: NSB persontog kutter 300 ansatte

– Det er utrolig viktig at Norge nå fortsetter prosessen med å få bedret infrastrukturen til den norske jernbanen, herunder sterk satsing på vedlikehold og oppgradering, sier nyvalgt styreleder Berit Kjøll i SJ Norge.

Når hun kan søke på anbud er uklart. Regjeringen måtte skyve på planen om en storstilt konkurranseutsetting av persontogtrafikken da samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) i desember så seg nødt til å utsette datoene for konkurranseutsetting.

NSB-ansatte øynet håp om å stanse det de mener er en privatisering. Den såkalte Trafikkpakke Sør blir forsinket. Den tunge konkurranseutsettingen av Nordlandsbanen, Trønderbanen, Meråkerbanen, Raumabanen, Rørosbanen og fjerntogene på Dovrebanen er skjøvet til over høstens stortingsvalg.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere