NA24.no

Sjefbytte i gassrederi

Andreas Sohmen-Pao blir ny sjef for BW Gas.

Andreas Sohmen-Pao overtar roret i BW Gas etter konsernsjef Jan Håkon Pettersen. Det opplyser selskapet i en børsmelding.

Sohmen-familien har lagt inn et bud på samtlige aksjer i rederiet, og nå blir det endringer i toppledelsen. Visekonsernsjef og tidligere finansdirektør Garup Meidell vil forlate selskapet fra 1. juli.

Det har vært klart en lengre periode at Pettersen vil trappe ned og nå er det klart at han vil tre inn i styret til BW Gas.

- I sin kapasitet som finansdirektør frem til i fjor er vi takknemlige for Garups finansielle lederskap over de siste årene. Jan Håkon har gitt et betydelig bidrag til BW Gas over de siste 17 årene, fra å ta selskapet inn på LNG-arenaen til å lede selskapet gjennom flere utfordringene i det siste. Vi er glade for å ha hans innspill og råd videre med i styret, kommenterer styreleder Helmut Sohmen i en uttalelse.

Sohmen kjøpte i 2003 rederiet Bergesen og la det senere inn under shippingimperiet World-Wide. Senere ble flytende produksjon skilt ut i eget selskap og dermed satt Sohmen med to børsnoterte rederiet på Oslo Børs. Selskapet som tar seg av gasstransport har fått navnet BW Gas, mens selskapet som konsentrerer virksomheten rundt flytende produksjon har fått navnet BW Offshore.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere