Sjefen i Boligbygg trekker seg

Direktør Jon Carlsen i Boligbygg Oslo KF (t.h.) går av som daglig leder i Boligbygg Oslo KF.

Direktør Jon Carlsen i Boligbygg Oslo KF (t.h.) går av som daglig leder i Boligbygg Oslo KF. Foto: Boligbygg

19.12.17 12:17

Sjefen i Boligbygg Oslo, Jon Carlsen, går av, heter det i en pressemelding.

Jon Carlsen slutter i selskapet den 20. desember.

Han fortsetter i en ny stilling i Oslo kommune på nyåret.

- Hvorfor får ikke Carlsen sparken?

- Vi har hatt en god dialog med Jon, der han selv har ønsket å bidra ved å fratre – og la nye krefter få lede arbeidet med å gjenopprette tilliten til foretaket. Dette er god løsning både for Jon og Boligbygg, sier Boligbyggs ferske styreleder, Stig L. Bech, til Nettavisen.

Les også: Knusende rapport om Boligbygg: - Risiko for korrupsjon

Erfaring fra Statsbygg

I pressemeldingen sier Bech at:

– Styret anerkjenner Jons innsats for Boligbygg gjennom en årrekke. Styret har dessuten hatt et godt samarbeid med Jon gjennom en vanskelig tid og en god dialog rundt hans avgang. I en interimsperiode vil Øivind Christoffersen gå inn som daglig leder inntil permanent leder er på plass, sier Boligbyggs ferske styreleder, Stig L. Bech.

Bech fremhever at Christoffersen har en omfattende leder- og styreerfaring, blant annet som direktør i Statsbygg og styreleder i Omsorgsbygg Oslo KF.

Les også: Lippestad: - Meget alvorlig

- Svært krevende

Fersk styreleder i Boligbygg, Stig Bech. Foto: Cf-wesenberg

Carlsen sier at han har hatt det tøft:

– De siste månedene i Boligbygg har vært svært krevende for meg og organisasjonen for øvrig. Det er viktig at tilliten til selskapet gjenopprettes raskest mulig slik at foretaket kan konsentrere seg om de oppgavene som ligger til foretaket fremover. Jeg mener jeg kan bidra til dette ved å stille min plass til rådighet for en ny leder som kan ta ansvaret videre, sier Jon Carlsen.

Nettavisen publiserte sin første sak allerede 20. september. Siden har det bare ballet på seg.

Les også: Slik kjøper Oslo kommune boliger til langt over markedspris

- Hvilken stilling går Carlsen over i?

- Det vil bli kunngjort av den aktuelle enheten i Oslo kommune på et senere tidspunkt, sier Bech til Nettavisen.

- Vil Carlsen beholde lederlønnen sin?

- Personlige arbeidsvilkår vil vi normalt ikke kommentere offentlig, håper på forståelse for det, sier styrelederen.

- Det er avdekket alvorlige mangler

- Det er avdekket alvorlige mangler ved organiseringen i Boligbygg. Hvorfor vil dere pakke dette inn i fine formuleringer i en pressemelding?

- Det stemmer at det er avdekket alvorlige mangler. Nå må vi se fremover, og etablere en organisering som lukker de mangler som er avdekket – og som vi får den endelige innsikt i når den pågående granskning er ferdigstilt. Men selv om vi avventer ytterlige gransking, så er det heller ingen tvil om at Jon Carlsen også har gjort mye som er bra i sin tid som leder av Boligbygg. Nå har vi en jobb fremover med å gjenreise den generelle tilliten til Boligbygg. For å lede denne jobben er det naturlig å trekke inn en ny ledelse, svarer styrelederen.

Geir Lippestad (Ap) er byråd for næring og eierskap.

- Har stillingsvern

Nettavisen har vært i kontakt med ansvarlig byråd Geir Lippestad for en kommentar til saken, men han svarte ikke på spørsmål før han gikk av tirsdag.

På spørsmål om hvorfor Carlsen får ny jobb etter den knusende BDO-rapporten, er dette svaret til byrådet:

- Ansatte i Oslo kommune, også ledere, har oppsigelsesvern. Samtidig har det vært et sterkt ønske om å få på plass en ny ledelse i Boligbygg. Det er derfor kommet til en enighet med Jon Carlsen om at han går over i en stilling, der kommunen kan bruke Carlsens kompetanse og erfaring på en god måte. Dette er en rådgiverstilling (stab) i byrådsavdeling for byutvikling, sier kommunaldirektør Eli Vorkinn i byrådsavdeling for næring og eierskap.

Boligbygg Oslo KF er et kommunalt foretak som eier, forvalter og leier ut Oslos kommunale boliger. Foretaket har over 11.000 boliger og er Norges største utleier av boliger, fordelt på 15 bydeler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag