NA24.no

Sjefen mobber

Ingunn Yssen og LO-leder Gerd-Liv Valla (fotomontasje).
Ingunn Yssen og LO-leder Gerd-Liv Valla (fotomontasje). Foto: Paul Weaver/Scanpix (TV 2 Interaktiv/Scanpix)
Sist oppdatert:
Blant de som mobbes på jobben, står sjefen bak halvparten av mobbetilfellene.

Ny statistikk viser at halvparten av dem som blir mobbet på jobben, mobbes av en leder. Det viser statistikk utarbeidet ved Universitetet i Bergen, som Aftenposten referer til.

- Nåløyet for å få erstatning gjennom rettsapparatet er svært trangt for en vanlig arbeidstaker. Høyesterett har uttalt at det skal mye til, i tillegg har man ofte ikke vitner og dokumentasjon på at mobbingen har funnet sted, sier Harald Pedersen, advokatfullmektig i kontorfellesskapet Arbeidsrettsadvokatene og spesialist på psykososialt arbeidsmiljø, til Aftenposten.

Han sier videre at dokumentasjon er viktig for å dokumentere mobbingen. Derfor anbefaler Pedersen å bruke e-post.

- Det er viktig å si fra for å ha noe å vise til i retten, men dette kan ofte være en utfordring når det er lederen som er mobberen, sier han.

Ståle Einarsen, professor ved psykologisk fakultet på Universitet i Bergen sier til Aftenposten det er to typer ledere som mobber. Den ene er lederen som brøler og åpenbart trakasserer. Den andre er lederen som unngår å ta tak i problemer, og lar ting skure og gå slik at den ansatte ofte føler seg oversett og utfrosset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere