NA24.no

Sjefsbytte i CanArgo

Foto: EPA
Sist oppdatert:
Konsernsjef David Robson forlater sjefsstolen i CanArgo.

Det går frem av en melding fra oljeselskapet CanArgo i forbindelse med at datterselskapet Tethys Petroleum nå skal settes på børs i London.

NA24 - din næringslivsavis

Robson vil bli erstattet med Vincent McDonnell, som i dag innehar posisjonen som president, drifts- og kommersiell direktør, samt styremedlem i CanArgo. Robson vil ifølge meldingen fortsette som styreformann i CanArgo, samt ha rollen som administrerende direktør for Tethys Petroleum

CanArgo opplyser at de forventer å søke om notering av Tethys Petroleum på AIM-listen i London i slutten av oktober. Det har en god stund ligget i kortene at Tethys skulel fisjoneres ut og settes på børs.

CanArgo har nå hentet inn meglerhusene ODL Securities og Nabarro Wells & Co som tileretteleggere av børsnoteringen og emisjonen på Londons Alternative Investment Market. Tethys eier CanArgos satsning på naturgassproduksjon i Kazakhstan.

Tethys er i full gang med utviklingen og produksjonsboringen på Kyzloi-feltet som ligger vest av Aralsjøen. Totalt sitter Tethys på leteområder tilsvarende 3,2 millioner acres og første produksjon er ventet kommende vår.

CanArgo planlegger å bli sittende med en betydelig eierandel i Tethys etter børsnoteringen, men vil ikke ha en kontrollerende post. Målet er at Tethys skal finansiere utviklingen av Kyzloi på egenhånd, men uten å vanne ut verdiene til CanArgos aksjonærer, opplyser selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere