*Nettavisen* Økonomi.

Sjefsbytte i Opera

Grunnlegger og administrerende direktør Jon S. von Tetzchner i Opera Software. Foto: (Opera)

Jon von Tetzchner trer ned etter 15 år i sjefsstolen.

05.01.10 17:22

Operas kommersielle direktør Lars Boilesen blir ny toppsjef for det norske programvareselskapet.

Grunnlegger og administrerende direktør Jon vonTetzchner får nå en ny rolle i selskapet etter å ha vært sjefen for Opera siden selskapet ble grunnlagt i 1995. Han blir nå strategisk rådgiver på heltid for Opera.

- Lars Boilesen tar med seg både en betydelig industrierfaring og en dyp forståelse for Opera til rollen som selskapets nye administrerende direktør. Kort sagt, Operas ånd strømmer gjennom hans blodårer, kommenterer avtroppende administrerende direktør Jon von Tetzchner.

Det var ikke tilfeldig at von Tetzchner hentet Boilesen tilbake til Opera for ett år siden. De har jobbet tett sammen i mange år.

- Min beslutning om å innta en ny rolle i Opera er baser på en lang prosess med vurderinger. Som en avtroppende toppsjef, jeg har tillit til selskapets videreførte ledelse i nøkkelmarkeder, vårt sterke ledelsesteam, vår pågående forpliktelse til innovasjon og vårt robuste finansielle fundament, kommenterer von Tetzchner.

Lars Boilesen har før han kom tilbake til Opera for ett år siden vært ansvarlig for Alcatel-Lucents virksomhet i Norden og Baltikum.

Han har også hatt en ledende rolle i Opera tidligere. I perioden mellom 2000 til 2005 var han direktør med ansvar for salg og markedsføring. Før det ledet han Nord-Europa og Baltikum for Tandberg Data.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.