NA24.no

Sjefsbytte i skandalebank

Ny toppsjef i franske Societe Generale.

Daniel Bouton forlater sjefsstolen i den franske storbanken Societe Generale.

NA24 - din næringslivsavis

Sent torsdag kveld sendte banken ut en pressemelding om at Daniel Bouton går av som konsernsjef. Bouton har vært konsernsjef siden 1993, og han har hatt den kombinerte stillingen siden 1997. Han fortsetter imidlertid som styreleder.

Finansskandale
Societe Generale har vært mye i media i forbindelse med skandalen rundt traderen Jerome Kerviel. Ifølge ledelsen kostet Kerviel banken et tap på utrolige 4,9 milliarder euro (38,7 milliarder kroner), det største tradingtapet i bankhistorien.

Som Boutons erstatter har bankens styre valgt Frederic Oudea, som har jobbet i banken siden 1995 og som finansdirektør siden 2003.

Bytte
Societe Generale sier at avgjørelsen kommer etter den vellykkede kapitalutvidelsen på 5,5 milliarder euro, som banken måtte foreta etter det voldsomme tradingtapet. I kjølvannet av finansskandalen ble Societe Generale sett på som et bytte for oppkjøp fra andre banker, og konkurrenten BNP Paribas var sett på som en sannsynlig interessent. I forrige måned bekreftet imidlertid BNP at de ikke var interessert, ifølge Dow Jones Newswires.

Inntil skandalen var et faktum var Jean-Pierre Mustier, som ledet investeringsenheten i banken, sett på som Boutons arvtaker, men omdømmet hans fikk en solid knekk som følge av at tradingskandalen kom fra forretningsenheten Mustier var sjef for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere