Gå til sidens hovedinnhold

- Sjeikens norske høyre hånd i trøbbel

Huset til Johannes Erskine Flø (34) er tvangssolgt.

Flø sto for to år siden frem i Dagens Næringsliv (DN) og proklamerte seg selv som høyre hånd til sjeik Nahyan bin Zayed al-Nahyan.

I stillingen som administrerende direktør i Dhabian Group, sjeikens private investeringsselskap, skulle Flø styre byggingen av verdens største hotell med 5.000 rom samt utbyggingen av verdens største økolandsby - begge i Abu Dhabi. Hotellet vil ifølge Flø koste fem milliarder dollar å bygge.

Reportasjen i DN var kritisk til Fløs mange tvilsomme forretninger i Norge, noe som førte til at sjeik Nahyan bin Zayed Al-Nahyan, rykket inn en helside annonse i DN 11 november 2008.

Sjeikens «Statement» var rettet til «The people of Norway» og lød blant annet som følger:

«Flø er en ung gentleman og etter vår mening en av de mest visjonære, hardtarbeidende, intelligente og dynamiske personer vi har hatt gleden av å møte. For Dhabian, hans kongelige høyhet sjeik Nahyan og vår regjering, har Fløs ledelse og forretningsførsel vært beundringsverdig og hans resultater forbløffende. Hans harde arbeid har allerede vært så betydelig at i nær fremtid vil millioner av mennesker nyte godt av hans ledelse og visjoner»

Nå er det mye som tyder på at Flø, selv om han har en sjeik som partner, har pengeproblemer.

I 2008 kjøpte Flø en enebolig på 340 kvadratmeter i Oslo for 8,8 millioner kroner. Nå er Fløs villa solgt på tvangsauksjon for 8,5 millioner kroner.

Ifølge DN var huset pantsatt til over pipen. Flø skal ha skyldt Bank2 7,1 millioner kroner og 14 kreditorer hadde tatt pant i huset for mer enn 20 millioner kroner.

Flø har foreløpig valgt å ikke kommentere saken overfor DN.

Sjeikens norske advokat, Preben Aas i Steenstrup Stordrange bekrefter at Flø og sjeik al-Nahyan fortsatt samarbeider.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her