Sjekk boligrabattene du får i Spania

Foto: (Finn.no)

Krisen i Europa gjør nordmenn til boligkonger.

14.12.11 15:28

Finanskrisen har rammet Spania hardt.

Bolighandel1: Selg uten megler

Boligprisene er ned over 20 prosent siden toppen i 2008.

Skal du handle feriehus i Spania, kan dette være tidspunktet.

Nettavisen har sett på markedet for feriehhus i Spania. Selgerne kappes om å sette ned prisen.

Se bildekarusell nederst i saken.

«Nedsatt»
Det er totalt 3485 enheter til salgs på Finn.no. Begrenser du søket til leiligheter som koster under én millionen kroner, minker utvalget til 710. Hele 178 har fått «Ny pris», mens søk på annonser med ordet «Nedsatt» gir 43 treff.

Vi har plukket ut noen av disse leilighetene. Se bildekarusellen nederst i saken.

Ketil R. Sveen i Norsk Megling AS tilbyr en rekke ferieleiligheter på Costa Blanca-kysten til solhungrige nordmenn.

Vi spurte om tidspunktet nå er riktig for å gjøre et kupp.

- Langsiktig lønner seg
Hvis du vurderer å kjøpe i Spania nå, så er det et bedre tidspunkt enn før, men hvor god investering det er avhenger av hvor lenge du skal sitte.

Foto: (Finn.no)

- Hvis du må selge igjen raskt, er det ikke så lurt, men om du skal ha leiligheten i 10 år, så kan det være en godt kjøp, sier Sveen til Nettavisen.

Sveen har mer enn 10 års erfaring fra Costa Blanca-kysten. Han forteller om solid prisutvikling frem til finanskrisen i 2007-2008.

Finanskrisestopp
Da stoppet det opp, og nå er tilbudet av brukte og nye boliger stort, og prisene har gått ned.

- Det har vært stor prisnedgang generelt i Spania. Men det er store variasjoner, også innenfor én og samme region, sier Sveen.

Blant annet er det viktig å være klar over at markedet for ferieleiligheter som nordmenn kjøper ikke er det same markedet som boliger for spanjoler.

Forskjellige markeder
Sveen forklarer at prisene på den type ferieleiligheter som nordmenn etterspør nødvendigvis ikke har gått ned så mye som den generelle boligprisnedgangen i Spania.

I kystområdene, der europeerne eier hus, er det mye som holder seg bra i pris. Det er utlendinger som kjøper, og det er utlendinger som selger, og mange av selgerne må ikke selge for enhver pris.

- De grommeste boligene holder seg godt i pris, sier Sveen.

Det viktigste kriteriet er som vanlig beliggenhet. Har man en fin leilighet i områder eller prosjekter som populære, så kan man trolig fortsatt selge til gode priser.

På Costa Blanca-kysten er det ifølge Sveen boliger i områdene Altea og Albir, 4-5 mil nord for Alicante, som har holdt seg bets i pris. Her er tilbudet av leiligheter ikke så stort, noe som har bidratt til at prisene holder seg bedre.

Lenger sør, blant annet i området i og rundt Torrevieja, har prisene ikke hold seg så godt, fordi tilbudet er større, selv om dette er et populært område for nordeuropeere.

SE BILDENE:

4781

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.